marți, iulie 2, 2024

Tratamentele oncologice devin gratuite și pentru persoanele neasigurate.

Recent, în cadrul unei ședințe, Guvernul României a aprobat o modificare semnificativă a reglementărilor privind asistența medicală în sistemul de asigurări sociale, mai exact s-a adoptat Hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Modificările aduse vizează extinderea accesului la servicii medicale pentru persoanele care nu beneficiază de asigurare de sănătate în cazul în care acestea suferă de afecțiuni oncologice.

În acest mod, se urmărește continuarea eforturilor de implementare a  Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, respectiv a strategiei naționale împotriva cancerului, extinzând sfera serviciilor medicale accesibile persoanelor fără asigurare.

Aceste modificări permit persoanelor care nu sunt asigurate medical,  să beneficieze de investigații pentru detectarea timpurie a bolilor oncologice și de proceduri de confirmare a diagnosticului în diverse sectoare ale sistemului de sănătate. În plus, sunt incluse și consultații în ambulatorii de specialitate, atât pentru domenii clinice cât și paraclinice, precum și asistență în cadrul unităților spitalicești.

În cazul în care se confirmă prezența unei afecțiuni oncologice, pacienții respectivi sunt incluși automat în Programul Național de Oncologie, beneficiind astfel de tratament complet gratuit.

În plus, persoanele neasigurate vor avea acces la aceleași servicii de testare pentru hepatita B, hepatita C și la gravide și HIV ca și cele asigurate.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare