marți, iulie 2, 2024

În cât timp poți plăti rovinieta? Se poate plăti rovinieta în 24 ore?

Începutul acestui an a adus noi tarife și termene de valabilitate pentru roviniete însă șoferii se pot bucura acum și de o veste bună! Nu doar că tarifele rămân neschimbate, dar și condițiile de utilizare devin mai flexibile. Noile reglementări elimină obligația prealabilă de a achita rovinieta înainte de a folosi rețeaua de drumuri naționale, deschizând astfel drumul către o experiență de călătorie fără amenzi în eventualitatea unei neatenții cum ar fi plata rovinietei. Conform proiectului legislativ, din 2024 se poate plăti rovinieta în 24 ore după utilizarea drumurilor naționale.

Mai multă toleranță pentru uitări neintenționate

Acest privilegiu de a plăti rovinieta în 24 ore vine ca o gură de aer proaspăt pentru participanții traficului ținând cont de  amenzile automatizate.

Reprezentanții actualei puteri arată că nu este normală amendarea automată a șoferilor care din varii motive, uită să achite rovinieta fără vreo posibilitate de remediere a situației. Acțiunea este fondată pe neatenție și nu pe rea-credință, iar uitarea este umană.

Inițiatorii arată că o astfel de abordare se aplică taxei de pod de la Feteşti, unde utilizatorii pot plăti taxa de trecere înainte, după sau până la 24 de ore după trecerea pe pod. ”O astfel de măsură vine în ajutorul cetăţenilor corecţi care au fost neatenţi, şi ar reprezenta încă un pas în direcţia corectă privind plata rovinietei, după implementarea sistemului de plată online”, transmit autorii proiectului legislativ.

Libertate pe roți

Potrivit proiectului: ”Achitarea şi emiterea rovinietei pot fi realizate cu cel mult 30 de zile înainte (ca și până acum – n.red.) şi nu mai târziu de 24 de ore de la data de început a valabilității acesteia”.

Tarifele și termenele de valabilitate pentru rovinietă au rămas neschimbate însă condiția de a achita rovinieta înainte de utilizarea rețelei de drumuri naționale a fost eliminată.

Comentarii

  1. Am uitat sa plătesc rovigneta…având o problema la mașină am mers spre o verificare și mi am adus aminte după 2 zile….
    Pot plăti fără sa primesc amenda? Exista vreo soluție?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare